orta avrupa!

bir orta avrupa turunun (daha diyemeyeceğim) sonuna geldik..

evet evet, tam olarak da izlediğimiz rota buydu. bilinen üzere iki erkek olarak gittiğimizden, sevgilice gidilecek yerlere (paris, viyana vs..) gitmedik. bu da karşımıza orta avrupa turu çıkardı. biz de dedik, münihten çıkmışken bir prag, bir de budapeşte yapalım. arada bratislava'yı çok övenler oldu, ama dediler ki cumartesi gitmezseniz bratislavada hiç bir şey yok. biz de bunun üzerine bratislavayı dahil ettik ve bu acayip rota karşımıza çıktı. bratislava bu kelebeği yapmaya değer miydi? hala emin değilim...

bundan sonraki bir kaç yazımı orta avrupa izlenimlerim üzerine yazacağım. ilginç olaylar ve değişik gözlemler oldu, bunları şöyle bir çırpıda anlatayım diyorum... 10 günün ilk 2 günü iş, geri kalanı gezmeceydi, hiç de fena olmadı ha?

bayramda memleketten uzak kalmak zormuş. (gerçi bu ilk değil, bir kaç sene önce kurban bayramını tayvanda geçirmiştim. gerçi o %100 iş seyahatiydi. ) insan yaşlandıkça mıdır nedir, daha çok bayramları ailesiyle kutlamak istiyor. biz de, bayram moduna girdik ve budapeştede goulash soup ve budapeşte usulü steak yedik (etli patates yemeği ve kavurma...). çok heyecanlanıp anlatmaya başlamışım bile :) vatana hoş geldim, geldim di mi?

neyse, devam edeceğiz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder