Giverse-Cayvörs diye okunur, biçimsizce yazılır (:-

-Merhaba, Giverse’e hoşgeldiniz.
-Teşekkür ederim. Kendimi harika hissediyorum. Yıllardır aradığım huzuru burada buldum, yıllarca bunun için yaşamışım, beklediğim buymuş, ifade etmek mümkün değil, içim içime sığmıyor. Bu… Bu…Bu enfes, bu kusursuz…da… Burası… Neresi?
-Giverse. Nedeni belli olmamakla beraber, muhtemel bir hareketiniz, bir düşünceniz, bir hissiniz yüzünden buraya yönlendirildiniz. Burayı orijinal dünyanızdan farklı bir dünya, daha doğrusu farklı bir evren olarak düşünebilirsiniz. Giverse, Universe’in kesinlikle farklı ama çok daha iyi bir versiyonudur.
-Nasıl yani?
-Artık farklı bir boyuttasınız, önceki boyutunuzla, biz burada buna orjin evren diyoruz, hiçbir ilişkiniz kalmadı. Artık hayatınıza burada devam edecek, yeni bir.. Aslında size daha temel bilgileri vermeliyim. Buranın kendine ait kuralları vardır. Burada gece uyumanız, gündüz uyanık kalmanız gerekmez, böyle bir beklenti yoktur, beklenti olmadığından bir gereklilik oluşmadığını da söyleyebiliriz. Yemek saati yoktur, öğün kavramı yoktur. İnsani ihtiyaçlarınız dışında hiçbir ihtiyacınız yoktur. Kıyafetlerinize dikkat etmeniz beklenmez, lekeli veya ütüsüz olması önemsizdir. Saçlarınızın durumu kimseyi ilgilendirmez. Görünüşünüz, davranışınız, düşünceniz yalnızca sizi ilgilendirir. Kimseyle iletişime geçmeniz beklenmez. Elbette siz isterseniz, yalnızca siz isterseniz, yapabilirsiniz. Para, alacak, verecek, takas, borç, ödünç, çalma, aşırma, kiralama, zapt etme, fethetme, istila, ganimet, esaret, ceza, ödül  yoktur. Burada sonsuz derecede özgürlük vardır. Sınırlar yoktur. Sorumluluk gibi sizi baskı altında bırakacak, zorunluluk gibi ruhunuzu sıkıştıracak kavramlar burada bulunmaz. Burası, kendiniz olabildiğiniz yerdir.Kendinizin de biraz farklı olması sanırım normal karşılanacaktır. Ayrıca, normal kavramı da burada orijinal dünyanızdan farklı anlamlar ve düzlemlerde kullanılır.
-Anlayamadım.
-Endişelenmenize gerek yok. Somut şeylerle ifade edeyim. Burada, fizik yasaları ile belirlenen kavramlar yoktur. Bu kavramların eksikliğinden ötürü, orjin evreninizdeki normal diyeceğiniz herhangi bir şey, burada normal değildir. Çünkü normal artık normal değildir.Kuvvet, basınç, eylemsizlik, yerçekimi, kütlesel çekim bunların hepsini unutabilirsiniz. Aklınızda kalması gereken tek şey Gizçekim olmalıdır.
-Gizçekim mi?
-Evet. Bu evrenin merkezinde gizem bulunur. Buradaki tüm canlılar evrenin çeperlerinden içe doğru, Gizçekim sayesinde, helezonik bir rota üzerinde hareket ederler. Siz de bu yolculuğa çıkacak, yaşamınızın sonuna kadar ilerleyeceksiniz. Çeperden merkeze gidiş minimum yüz elli, maksimim üç yüz yıl sürer.  
-Sanırım burada yıl kavramı da farklı.
-Hayır, zamansal her şey orjin evreninizle aynıdır.
-Burada insan ömrü ne kadar?
-Orjin evreniniz ile aynı, nadir örneklerde görülmüş en uzun süre 130 yıl.
-Ama o zaman kimse Gizem’e ulaşamaz.
-Doğru. Enteresan, hızınız, ilgi çekici… Kesinlikle. İleride bunu daha iyi anlayacaksınız. Burada gerçek ve değerli olan hedefe ulaşmak değil, hedefe doğru yapılan yolculuktur. Bu yolculuk sizin yeni benliğinizin oluşmasına yardım edecektir.
-Peki. Yolculuğu bırakmak istersem, ya dönmek istersem?
-Burada yolculuk bırakılamaz ve  akış yalnızca ileriye doğrudur. Şu kapıdan geçtikten hemen sonra tüm söylediklerimi çok daha iyi anlayacaksınız. Aklınızdaki tüm düşüncelerden hızlı bir şekilde kurtulacaksınız. Zihniniz ve ruhunuz aydınlanacak. Bir parça rahatlamaya çalışın.Kapıdan sonra her şey değişecek.Eskisi gibi olmayacak ama sizi temin ederim, çok güzel olacak.
Sanırım artık hazırsınız. Bu yönde 3 dakikalık bir yürüyüş yolu var. Nefesiniz düzeldikten sonra kapıya doğru gidebilirsiniz.


Gitti.Dönmedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder